Hoe maak ik gevulde Turkse paprika’s

Gelijke hoeveelheid water/rauwe rijst ( dolmalik pirinc*)
Grote ui
Pijnboompitten


Rode Paprika paste ( kirmise biber salca*)


Gedroogde krenten *


Kaneelstokje


Pimentkorrels


Gedroogde munt *


Dikke yoghert


Knoflook


DAN :


Ui zeer fijn snijden/raspen


Beetje olie in pan dikke bodem


Ui langzaam garen


Pijnboompitten toevoegen


Ff zacht bakken


Rijst toevoegen en op halfhoog vuur bakken


Water toevoegen en eea aan de kook brengen


Klein beetje (Theelepel?)  salca toevoegen


Goed mengen 


Zout


Vuur laag 


deksel op de pan en 


10 mijn zacht garen


Als rijst bijna gaar is  pan van vuur en aflaten koelen


Kaneel+piment+munt fijn maken 


De verhouding van de specerijen is mss wel het moeilijkste van dit recept 


Specerijen mengsel voorzichtig door de rijst mengen


Rijstmengsel kan nu gebruikt worden om de dolmalik biber te vullen


Gevulde biber in pan dikke boden,


bodempje water, 


aan de kook deksel erop vuur laag en na 10min ff kijken


Knoflook fijnmaken door yoghert roeren en als topping op de biber doen


*= verkrijgbaar bij Turkse winkel